Στις φυλακές Αυλώνα οι δύο 18χρονοι που κατηγορούνται για το διπλό φονικό στη Μάνη

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας του Κώστα Σγούρου και του Γιάννη Κομμάτη στην Καλαμάτα. Οι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση οδηγήθηκαν το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στον ανακριτή Καλαμάτας για να απολογηθούν υπό τις έντονες αποδοκιμασίες συγγενών των θυμάτων.

Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων εξέφρασε την τεράστια οδύνη του για το θάνατο των δύο ανδρών και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους. Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη για την απερίσκεπτη συμπεριφορά του που, όπως είπε, προκάλεσε ένα τόσο τραγικό αποτέλεσμα, το οποίο δυστυχώς δεν μπορεί πια να επανορθωθεί και θα τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή.

Εξάλλου, ο κατηγορούμενος δήλωσε «σοκαρισμένος και ένας άμυαλος νέος 18 ετών, ο οποίος βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση που ούτε προέβλεψε ούτε μπορούσε να διαχειριστεί».

«Παρά τα όσα έχουν γραφτεί και λεχθεί για την υπόθεση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδίως εξαιτίας των όσων επακολούθησαν του συμβάντος, δεν είμαι ούτε δολοφόνος ούτε αδίστακτος κακοποιός, αλλά ένας σοκαρισμένος, φοβισμένος, ανώριμος και άμυαλος νέος 18 ετών, ο οποίος βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτοφανή γι'Α αυτόν κατάσταση που ούτε προέβλεψε ούτε μπορούσε να διαχειριστεί.

Μάλιστα αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δηλώνοντας ότι δεν πυροβόλησε οποιονδήποτε εκ των θανόντων ούτε προέτρεψε τον συγκατηγορούμενό του να σκοτώσει τα θύματα.

Μιλώντας για το 26χρονο θύμα υποστήριξε ότι ήταν εκείνος που τον μύησε στον κόσμο των αναβολικών κι ότι παρέσυρε τους πελάτες του σε αγορές υποσχόμενος ωραία σώματα και διακρίσεις αλλά με τελικό σκοπό να τους «καταστήσει έρμαιο των ουσιών, απολύτως εξαρτημένους από αυτές και σε τελική ανάλυση υποχείρια του ιδίου, διότι μόνον από αυτόν μπορούσαν να τις προμηθευτούν και αυτός καθόριζε ποιες ουσίες, με ποιο συνδυασμό και σε ποιες δοσολογίες έπρεπε να λαμβάνονται».

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος είχε προσπαθήσει να προμηθευτεί από τον 26χρονο Σγούρο συμπληρώματα διατροφής. Είχε μάλιστα καταβάλει για τον σκοπό αυτό, όπως υποστήριξε και στη σημερινή απολογία του, χρηματικό ποσό ύψους περίπου 800 ευρώ. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι ο 26χρονος είχε αθετήσει τη συμφωνία τους, αρνούμενος να τους παραδώσει τα συμπληρώματα. Γεγονός που αποτέλεσε την αιτία της παρεξήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο ατόμων.

Οι δύο νεαροί θα οδηγηθούν στις φυλακές Αυλώνα.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 4160634428074373915

Follow Us

Δημοφιλή

Πρόσφατα

Φωτογραφία της ημέρας

item